Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Oficina Antidesnonaments de Palma serà una realitat a finals de juliol

963
El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera. | Ajuntament de Palma

L'Ajuntament de Palma obrirà el 27 de juliol que ve l'Oficina Antidesnonaments. El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha afirmat que «el seu objectiu és prevenir i evitar els desnonaments a la ciutat».

Aquesta oficina donarà suport jurídic, social i econòmic als ciutadans que ho requereixin. L’equip humà estarà format per dos tècnics llicenciats en Dret, dos treballadors socials i un auxiliar administratiu i estarà situada al carrer de la Ferreria 10. L’oficina romandrà oberta de dilluns a divendres al matí, i els dimarts i dijous a l'horabaixa.

Ahir va ser aprovada en Junta de Govern amb la missió, ha dit Noguera, de «plantar cara a un dels drames més durs que sofreix la ciutat».

El projecte es durà a terme en dues fases: en la primera, es facilitarà informació jurídica i alternatives d’habitatge, en cas de desnonament, a la mateixa oficina, a més d’actuacions d’urgència i elaborar un cens d’entitats moroses. El Consistori pretén establir un conveni amb els jutjats per poder prevenir i tenir marge d’actuació en cas de desnonaments.

En una segona fase es donaran ajudes als ciutadans per fer front als pagaments del lloguer o que es trobin en situació d’insolvència.

Així mateix, es crearà la mesa d'habitatge, que inclourà entitats financeres, l'administració pública i el tercer sector amb l'objectiu que l'Institut Balear d'Habitatge (IBAVI) i el Patronal d'Habitatge facin una política conjunta i tenir una base científica per poder desenvolupar polítiques d’habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.