Setmanari d'informació local - 138 anys

​Donallop: «El directe no es pot canviar per res»

656

El duet mallorquí Donallop (Joana Pol i Pere Bestard) enregistra aquest dissabte el seu primer disc en directe. Serà en tres sessions: a les 12 del migdia; a les 6; i a les 8 del vespre, al Museu de Mallorca (Palma). Les entrades anticipades es poden comprar fins aquest mateix divendres a diversos punts de Mallorca. El disc el publicarà Espora Records el mes de setembre amb la col·laboració de Can Puc.

Per què Te'nrecordes?

Joana: Nosaltres som fans dels jocs de paraules. El primer Veus que vius, el segon milstones i aquest tercer Te'nrecordes, perquè s'hi han afegit les cordes i a més amb aquest projecte reversionam alguns temes de treballs passats.

Què hi trobarem a Te'nrecordes?

Pere: En aquest repertori feim una revisió donant un nou caire a les cançons. Després també hi afegim cançons noves. Per fer no només un disc que sigui un 'remember'. Hi ha cançons noves, alguna versió i alguna sorpresa més.


Quines temàtiques tocau a les vostres cançons?

Pere: En aquest projecte en concret feim una versió del petit de cal Eril, Cendres, per exemple, que és de caràcter polític. Tocam temes de viatges. A més presentarem una cançó que es diu Ma Blonde (en quebequès vol dir la meva al·lota). Parlam molt d'amor, sentiments, relacions humanes... Nosaltres ens despullam davant del públic (rialles), no és textual, eh! Serà un disc més festiu.

Joana: Serà més festiu en tant que serà una celebració i la qualitat que guanyen els temes amb l'acompanyament. Tenen una sonoritat a la qual nosaltres no estàvem acostumats. Realment les cançons guanyen color, expressivitat rítmica i personalitat.

Quin paper juguen Miquel Benàssar i Pavel Penev en aquest format en cordes?

Joana: En Miquel quan toca ho fa amb l'ànima, m'emociona. Encara ara aconsegueix que els ulls se'm neguin. Aporta sensibilitat al grup. És imprescindible.

En Pavel s'ha implicat moltíssim, li estam molt agraits. Fora ell, amb la pausa que fa ara en Joan Colomar, no haguéssim pogut seguir ni el projecte ni la gira.

Per què decidiu enregistrar aquest disc en directe?

Pere: és una aturada i un mirar enrere i mirar cap aquests sis anys que hem fet com a donallop. I també perquè el nostre terreny són els escenaris, és el nostre hàbitat natural, és on som més feliços.

Joana: No es pot canviar per res (el directe), ens sentim molt recompensats. La gent s'implica molt en tot allò que els proposam en els concerts. Creim que enregistrar en directe aquest disc és un premi, sobretot a l'agraïment. Amb aquest concert tindrem enregistrat per sempre aquest record.

Hi ha molta gent i factors implicats en aquest concert...

Pere: No creim que el nostre creixement com a grup sigui vertical. Hi ha solidaritat amb nosaltres, la gent està implicada amb el nostre projecte. Tenim idees força 'loques'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.