Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IES de Son Servera, el primer de les Balears a implantar les 'tutories entre iguals' per evitar l'assetjament escolar

655

L'Institut d'Educació Secudària Puig de sa Font, de Son Servera, va posar en marxa el 25 de maig la formació per al projecte 'Tutoria entre iguals' (TEI), un projecte de convivència per a la prevenció de la violència escolar que ja s'aplica amb èxit a 316 centres de l'Estat espanyol.

'Tutoria entre iguals' pretén sensibilitzar i formar els alumnes perquè siguin ells mateixos els qui vetllin perquè no es produeixin agressions al centre escolar. Com que els alumnes de 3r d'ESO faran de tutors als de 1r d'ESO, «hi haurà més de 60 ulls pendents del que passa als espais no regulats del centre». Segons indiquen en un comunicat els responsables del projecte, «això ajudarà a empoderar el grup per fer entendre l'agressor que no pot assetjar ni físicament ni psicològica».

Les agressions als centres escolars són força habituals: l'agressor sol ser una persona amb baixa autoestima que cerca reconeixement del grup a força d'agredir una víctima, que acostuma a ser més dèbil que ell. Els infants o adolescents víctimes d'assetjaments solen mostrar símptomes d'ansietat, s'absenten de l'escola (sobretot els dilluns), tenen somatitzacions, insomni, i intenten cridar l'atenció autolesionant-se –l'única forma que tenen, de vegades, per expressar que estan al límit. Mentrestant, els «espectadors» són les persones que saben i veuen tot el que passa però no diuen res per por a tenir conseqüències i passar a ser ells una víctima més.

El TEI és una estratègia preventiva contra la violència i l'assetjament escolar d'èxit demostrat en molts instituts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.