Setmanari d'informació local - 138 anys

Hi haurà més de trenta batles sobiranistes a Mallorca

MÉS serà la força que tendrà més batlies a Mallorca. N'obtendrà una vintena

587

El sobiranisme illenc ha fet els millors resultats de la seva història. Ja es pot afirmar que serà present a la majoria de governs de les grans institucions. Fins i tot és molt probable que en presideixi alguna. I en clau municipal, les candidatures que s'identifiquen amb la idea del sobiranisme són les més ben situades per liderar prop de quaranta municipis de Mallorca.

De fet, una de les dades més impactants de les eleccions de diumenge passat són els excel·lents resultats assolits pels partit sobiranistes. El bot quantitatiu i qualitatiu que ha fet el sobiranisme illenc és incontestable.

La força ecosobiranista MÉS fa el rècord absolut de nombre de vots assolits per una força autòctona: 59.069 a Mallorca i 6.568 a Menorca, que fan un total de 65.637 vots.

Pel flanc dret cal destacar la irrupció amb força al Parlament d'El PI.

La força liderada per Jaume Font assoleix 34.060 vots, que signifiquen un 7,96% del total de sufragis emesos.

Eivissa és la circumscripció on els resultats són més magres i, tot i amb això, El PI es queda a només tres vots d'obtenir representació.

Pel que fa a Formentera, la força sobiranista Gent per Formentera aconsegueix majoria absoluta al Consell, amb nou electes. A les eleccions al Parlament hi concorrien amb el PSIB i assoleixen el disputat diputat de Formentera.

Tot plegat, el sobiranisme arriba a la xifra històrica de 100.000 vots a les eleccions al Parlament.

En clau municipal els resultats són especialment destacats. El sobiranisme podria ser present als governs d'uns 40 ajuntaments dels 53 que hi ha a Mallorca.

MÉS i candidatures pròximes podrien assolir entre 18 i 20 batlies. Sembla clar que els ecosobiranistes seran la força que tendrà més batlies a Mallorca i a les Illes Balears. El PI, per part seva, en podria tenir una desena. A aquests càlculs s'hi ha d'afegir que hi ha una desena de municipis en què el mapa polític ha quedat tan fragmentat que a hores d'ara no es pot descartar cap possibilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.