Setmanari d'informació local - 138 anys

Tres exbatles del PP, reconeguts per les dones testimonis del cas de corrupció 'Platja de Palma'

402

El dBalears ha pogut saber que les dones treballadores dels clubs investigats, testimonis protegides, han reconegut tres exbatles del PP –de municipis importants– entre els polítics que gaudien de serveis sexuals gratuïts a canvi de fer favors a proxenetes.

A la redacció d'aquest diari també ha arribat un llistat amb una quantitat de noms més gran, tots del PP, que corren a través de missatges de mòbil i que, per ara, aquest mitjà ni cap altre no ha pogut contrastar.

Mentrestant, els advocats defensors dels imputats en el cas de presumpta corrupció a la Policia Local de Palma s'han negat aquest dimecres a participar en un interrogatori a les testimonis protegides que han denunciat connexions corruptes amb proxenetes i polítics per considerar que es generava indefensió als seus clients.

La jutgessa que instrueix el cas, Carmen González, ha citat aquest dimecres horabaixa totes les parts perquè participessin en una prova testifical amb el propòsit que tingués validesa en un futur judici en cas que llavors no es pogués comptar amb la presència de les testimonis.

Els lletrats que representen els imputats han considerat irregular aquesta prova perquè per preparar-la només han tingut a la seva disposició 60 folis d'un sumari declarat secret que acumula ja 11.000, segons han indicat a la seva sortida dels jutjats de Palma.

Diversos advocats han dit que, en cas que la jutgessa d'instrucció i el fiscal tornin a demanar la intervenció de les testimonis, s'oposaran a què les seves declaracions tinguin validesa provatòria en cas que no siguin ratificades en una vista oral.

Han incidit que no poden realitzar adequadament el seu treball de defensa si no poden estudiar tot el material relatiu als seus clients que es recull en el sumari.

Les testimonis protegides esmentades avui han declarat prèviament als investigadors que durant anys els policies varen avisar amb antelació als propietaris de diversos locals de contactes de la zona de la Platja de Palma de quan s'anava a produir una inspecció i varen fer els ulls grossos davant la presència de prostitutes menors d'edat i en situació il·legal al país, entre altres irregularitats.

Una de les testimonis, que exercia la prostitució en un local de la Platja de Palma, va assenyalar en la seva declaració davant la jutgessa que l'establiment acudien batles de Mallorca els municipis dels quals desconeixia, altres polítics i caps de policia, per a qui s'obria el club molt abans de l'hora habitual.

Una de les dones diu que va atendre un batle que va tenir «responsabilitat a Madrid»

La dona va reconèixer diversos dels policies habituals que prenien copes i rebien serveis sexuals gratis, va detallar que a les festes privades organitzades per l'amo del club cada càrrec públic estava acompanyat d'una prostituta i va assegurar que ella mateixa va atendre a un batle que posteriorment va tenir alguna responsabilitat a Madrid.

Una de les declarants atribueix a l'empresari per al qual va treballar abusos laborals i un tracte degradant i violent cap a les dones que feien feina en els seus locals, i fins i tot una d'elles assegura que demanava al·lotes menors d'edat.

Totes coincideixen a assenyalar que diversos policies locals anaven amb freqüència als clubs i consentien il·legalitats en ells.

Una testimoni, per exemple, descriu la familiaritat entre un lladre d'habitatges de luxe parella d'una prostituta i un policia municipal també relacionat amb ella i fins i tot explica un episodi en el qual l'agent, de paisà, va atemorir a un client mostrant-li la seva placa policial perquè li donés un porro de marihuana i li lliurés 300 euros com a "multa".

Un altre compte que els policies entraven als locals sense uniforme però armats amb pistola, qualifica la seva relació amb representants de l'autoritat com d'amistat de més d'una dècada i relata que cap al·lota va acudir a dependències d'estrangeria o la Seguretat Social perquè ells tramitaven la seva documentació i fins i tot els llevaven multes de trànsit.

Si bé el normal és que no hi hagi inspeccions en aquests locals perquè, segons han explicat les dones, estan «protegits», diverses expliquen com policies locals avisaven els responsables d'un dels clubs durant la vigília que la Policia Nacional i la Inspecció de Treball realitzarien una operació, la qual cosa els permetia eludir les sancions per donar feina a dones sense permís de residència i altres irregularitats.

Una d'elles va relatar a la jutgessa una inspecció ocorreguda en l'estiu de 2012 en un dels locals, l'operatiu del qual es va desmuntar després que l'amo parlàs dos o tres minuts amb els inspectors al magatzem.

Un cambrer del local de contactes més esmentat en les declaracions, també testimoni protegit, va incidir que hi havia agents municipals a qui tenia ordre de no cobrar les consumicions i que tampoc pagaven pels serveis sexuals.


Els policies reconeixen conexions amb els clubs

Diversos policies han admès davant la jutgessa que va fer feina en la seguretat dels locals nocturns de la Platja de Palma, s'Arenal, Magaluf i el Passeig Marítim i han detallat que un dels agents implicats era qui duia el quadrant de la vigilància en aquests establiments.

Un altre agent compatibilitzava el seu treball de policia amb el de corredor d'assegurances per als locals de contactes, a més de cobrar per gestionar la neteja i les màquines de tabac, i un tercer hi instal·lava l'aire condicionat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.