Setmanari d'informació local - 138 anys

Bartomeu Rosselló, el solleric atrapat pel coronavirus a l'altra costat del món

Una de les tantes històries que s’han produït aquests dies amb l’esclat del Coronavirus i que han afectat els viatges de molts de sollerics, tant de vacances com per motius de feina, és el que viu encara a dia d’avui Bartomeu Rosselló, que va emprendre l’experiència de fer la volta al món amb creuer, concretament a bord del MSC Magnífica, dins el qual encara roman embarcat per, al menys 15 dies més.

Bartomeu s’embarcà en aquesta aventura el passat 7 de gener des del port de Barcelona en una navegació que havia d’acabar al mateix lloc del començament, quatre mesos després, en concret el proper 7 de maig. Aquest gran viatge l’havia de dur a fer la volta al món per l’emisferi sud i aliè al que es començava a escampar per la llunyana Xina, el virus Covid-19.

A dia d’avui, MSC ha suspés el creuer, per recomanació de l’OMS, en el moment que el Magnífica es trobava a les antípodes, en concret al port de Sydney (Australia). El Setmanari Sóller ha pogut contactar amb el solleric que ens ha confirmat el fet i ens ha explicat com serà el retorn a Sóller.

Aquest dimarts el vaixell sortia del port de Sydney cap a Melbourne, on hi feia aturada (sense poder baixar a port, talment com a Sydney) i d’aquí, els hi esperen 15 dies de navegació fins arribar a Dubai, d’on Bartomeu i la resta de passatgers esperen abandonar el Magnífica, excepte que puguin arribar a un port més proper a Espanya perquè aribar a Barcelona, destí inicial, per ara sembla impossible, excepte que d’aquí a principis d’abril la situació s’hagi suavitzat.

La Unió Europea està cercant el poder repratriar els europeus del vaixell. Per tant, mentre la majoria de sollerics que es trobaven fora de la Vall, ja han pogut tornar a les seves llars, Bartomeu segueix la seva “aventura” particular, però en aquest cas, molt més tard que la resta, i molt més prest del que tenia previst si tot hagués anat bé.

Rosselló ens ha informat de que, al menys, ara queden cinc illencs que comparteixen viatge amb ell, un menorquí, dos eivissencs i dues mallorquines, els quals viuen la mateixa situació que ell i que, per tant, pensen en poder arribar a l’arxipèlag no abans del 5 d’abril.
Fins a l’equador del viatge, el passat 7 de març, on ja havien creuat els oceans Atlantic i Pacífic, i estaven arribant a la seva primera escala prevista a Nova Zelanda, tot havia transcorregut dins la més que absoluta normalitat, tot i que ja arribaven notícies de diversos creuers amb restriccions per a fer escala a segons quins ports, però la majoria amb cassos de coronavirus dins el passatge, cosa que no succeia amb el MSC Magnífica. Pogueren fer les escales previstes en tot el país, però no així a Noumea i a Nova Caledònia, però en tocar territori australià fou on tot es va precipitar.

Bartomeu ens conta que fou a Hobart (Tasmania), on veren clarament que no acabarien amb el trajecte previst. Allà, les autoritats els deixaren només baixar al moll, però no pogueren fer cap visita. El mal presagi finalment es confirmà a l’arribada a Sydney on, la tripulació advertí als passatgers que els qui baixassin a port, ja no podrien tornar al vaixell i per tant, havien de tornar al seu país d’ origen, pel seu propi compte i risc. No podien tornar al trasatlantic com a mesura sanitària per evitar els contagis, cosa que el solleric no va fer, però sí que optaren per aquesta opció varis passatgers, entre d’ells un menorquí del que ell desconeix, per cert, si ja ha pogut arribar a Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per lluis coll, fa mes de 4 anys

bien

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente