Setmanari d'informació local - 138 anys

Es farà un cicle de xerrades sobre els jueus conversos de Sóller

Seran impartides per Dolors Forteza-Rey, Jaume Pinya i Josep A. Morell

La Regidoria de Cultura, Patrimoni i Festes i l'Arxiu Municipal volen organitzar anualment activitats de caire cultural i divulgatiu de la història i patrimoni de Sóller.

Enguany ha sorgit l'oportunitat de tractar el tema dels descendents dels jueus conversos de Sóller, un tema tan desconegut com actual, per la qual cosa s'ha decidit organitzar un cicle de conferències.

L'objectiu principal del cicle és donar a conèixer les particularitats d'aquest grup social, el fet històric que originà la seva existència i les raons que determinaren les hostilitats socials a que foren sotmesos.

Tot plegat es vol extrapolar al Sóller del Segle XVIII i conèixer la vinguda dels primers conversos i la realitat xueta sollerica.

En total seran tres conferències, que s'oferiran els dijous 3, 10 i 17 de febrer, a partir de les 20 h, a la Capella de les Escolàpies.

La primera conferència, del 3 de febrer, serà a càrrec de Josep Morell González, que parlarà sobre "Sóller en el s. XVIII: els descendents dels jueus conversos (xuetes)".

La segona, el 10 de febrer, serà a càrrec de Dolors Forteza Rei, funcionà jubilada i vicepresidenta de l'Associació Memòria del Carrer", i que parlarà sobre "Els Forteza Rei".

I per acabar el cicle de conferències, el dia 17, el pintor i membre del Grup de Genealogia i Recerca d'Arca Llegat Jueu Jaume Pinya, que parlarà sobre "Aproximació a les famílies xuetes de Sóller i als Forteza Rei. Les xerrades són obertes a tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per eufanes de jonia, fa mes de 13 anys
alerta, xuetes, xuetes, xuetes, todos con el mismo corte, conversos camuflados como cama-leones, lo digo con conocimiento de causa y no soy racista. au ido.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente