Setmanari d'informació local - 138 anys

Menys participació, però més nivell al Concurs de Joves Intèrprets

Guillem Colom, premi al millor solleric i Eduard Belmar premi Miquel Ballester Serra

Un any més Joventuts Musicals de Sóller, que enguany commemora el seu 50è aniversari, ha celebrat el Concurs de Joves Intèrprets enguany en la seva onzena edició, la qual ha destacat per la menor participació però per un major nivell dels músics participants.

El dissabte es feren les diferents eliminatòries i el diumenge la final, acabant amb el lliurament dels premis als guanyadors.

Com és sabut, el Concurs inclou tres categories, a més del premi de composició promogut per Michael Watts, el premi Les meves terres, promogut per Bàrbara Wallus i el Miquel Ballester Serra enguany dedicat a la guitarra.

El jurat no ho va tenir fàcil per escollir als guanyadors i, en la categoria A, adreçada als participants més joves, de 8 a 11 anys, la guanyadora va ser Aina Roig Soler de 9 anys, que a la final va interpretar "Diari d'una mosca", de B. Bàrtok.

En la categoria B, per a participants de 12 a 15 anys, el guanyador fou Joan Jordi Oliver Arcos de 15 anys al saxo.

Finalment, el premi de la categoria C per a participants de 15 a 20 anys va ser per Sergi Sellés (piano), que interpretà una Tocatta de Katchaturian.

El premi Sóller al millor solleric va ser concedit a Guillem Colom Bestard, de 8 anys.

Pel que fa al Premi Miquel Ballester Serra, va ser concedida una menció especial a Eduard Belmar Jordà, que rebè de mans de Miquel Ballester Agustí.

Igualment, es va concedir una menció especial dins el premi de composició a David Llano Diaz. Val a dir que aquest premi tenia com a jurat al promotor Michael Watts, a Karl Mansker i Fiona Stewart Wilson.

Finalment, el premi Bàrbara Wallus va quedar desert, encara que la promotora obsequià als participants amb un CD amb obres de compositors mallorquins i polonesos.

El regidor de Cultura, Guillem Bernat va presidir el lliurament de premis, juntament amb el president de Joventuts Musicals, Joan Carles Simó, Miquel Ballester Agustí i diferents patrocinadors.

Miquel Ballester Agustí va dirigir unes paraules d'agraïment cap a Joventuts Musicals per haver assumit l'organització del premi que porta el nom del seu padrí i que durant 15 anys i fins a la seva mort havia organitzat el seu pare Miquel Ballester Cruelles.

Finalment, es va anunciar que es farà un concert amb tots els premiats en data encara pendent de confirmar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.