Setmanari d'informació local - 138 anys

El plenari de l’Ajuntament de Sóller aprova amortitzar el deute i es queda sense pla d’ajust

El plenari extraordinari celebrat avui a l’Ajuntament ha aprovat amortitzar el deute dels préstecs ICO (3,5 milions d’euros), el que suposa eliminar el pla d’ajust que ofegava el Consistori. Amb aquesta maniobra, la regidora d’Hisenda, Andrea Pomar, ha explicat que sense el pla d’ajust “es podrà invertir en donar subvencions, en incrementar el capítol 1 del pressupost (personal) i, en aplicar rebaixes en algunes taxes”.

L’Ajuntament tenia un deute que apujava a 5,7 milions d’euros, dels quals avui se n’ha aprovat amortitzar-ne 3,5. Els 2,2 restants “són préstecs varis que té el Consistori i que ja s’amortitzaran més endavant”, segons Pomar. La proposta aprovada per plenari amb el suport de tots els grups polítics, quedarà a exposició pública durant 15 dies L’altre punt de l’ordre del dia era aprovar l’expedient de les factures extrajudicials, que s’ha aprovat per un import de 255.353.09 euros.

Recordem que el plenari va ser convocat d’urgència després que es publicàs que el Govern espanyol es volia quedar amb el romanent dels municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.