Setmanari d'informació local - 138 anys

Ferrocarril de Sóller restablirà el servei de tren i tramvia el dia 1 de juliol

PALMA - BARRIOS DE PALMA - REPORTAJE SOBRE LA ZONA DEL ARXIDUC. ESTACION DEL TREN DE SOLLER | LUIS FORTEZA

Tres mesos després que el tren de Sóller suspengués totalment el servei entre Sóller i Palma coincidint amb les primeres mesures de confinament per la pandèmia de coronavirus i l'estat d'alarma, el popular transport tornarà a cobrir el trajecte entre la capital i la vall a partir del dia u de juliol. Igualment es posarà en marxa el servei de tramvia entre Sóller i el Port. La companyia Ferrocarril de Sóller va suprimir també el servei de tramvia pels mateixos motius uns dies després d'aturar el tren, després d'una autorització de la Direcció General de Transports que va arribar el 29 de març. En aquest cas el servei s'ha prestat mitjançant un microbús.


Segons el president del Tren de Sóller, Óscar Mayol, "ja és hora d'anar reprenent la normalitat i de posar-se en marxa perquè no podem seguir així". Segons Mayol "dijous d'aquesta setmana es realitzarà el primer recorregut de prova del tramvia ja que és obligatori després que els combois no hagin circulat durant mesos i cal comprovar l'estat de les vies, de les catenàries i del material rodant". Les proves del tren es realitzaran posteriorment però Mayol no descarta que "si és possible", el servei complet es pugui restablir fins i tot a partir de la setmana que ve.


Un centenar de treballadors en ERTO
La posada en marxa del tren i del tramvia suposarà la progressiva incorporació de la plantilla actualment en situació d'ERTO. L'empresa no ha revelat encara el percentatge d'incorporació que hi haurà a partir del juliol. En total són prop d'un centenar dels afectats. En tot cas la tornada del turisme a Mallorca serà clau així com l'ús que pugui fer la població local durant aquest estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.