Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Els 16 professors de l’Escola de Música fa tres mesos que no cobren

La plantilla formada per 16 professors de l’Escola Municipal de Música no cobren el seu sou des de fa tres mesos, una situació que ha estat denunciada pels propis docents, que fins i tot durant el període de confinament han fet classes de manera telemàtica.

Aquest impagament dels sous per part del Consorci Amics de la Música està vinculat a la decisió de l’Ajuntament de Sóller de no fer efectiva la totalitat de l’ajuda de 60.000 euros, que anualment dóna al Consorci, gestor de l’escola. Un informe de la interventora de l’Ajuntament aconsella no ingressar aquests doblers públics fins que no s’aclareixi l’estat de comptes del centre docent.

La interventora municipal presentà en el passat ple la situació ‘irregular’ de l’Escola Municipal de Música. Aquesta advertència -que es ve repetint any rere any en la documentació que companya els pressuposts- és especialment contundent ja que recorda que «des dels inicis del Consorci s’han transferit per part de l’Ajuntament quantitats per al seu funcionament amb un aportació anual de 60.000 euros, mentre que les quotes dels alumnes són ingressades directament a l’escola, no aportant aquesta cap tipus de documentació a l’efecte».

Afegeix que el Consorci «mai no han remès a aquesta intervenció cap tipus d’informació de caràcter econòmic, per poder procedir a la confecció dels estats pressupostaris i comptables mínims exigibles» d’acord amb el que marca l’Ajuntament. Per tant, «els serveis econòmics municipals no disposen de cap control sobre els comptes ni sobre la rendició de comptes proposada per la gerència del Consorci i aprovada per la Junta Rectora del mateix». Segons l’escrit, es fa «inviable» que l’Ajuntament faci efectius els pagaments quatrimestrals habituals, ja que s’han «incomplit» els requeriments de presentar les liquidacions de 2017 i 2018.

Cal recordar que l’Ajuntament aporta anualment al Consorci que gestiona l’Escola de Música la quantitat de 60.000 euros que es paguen de manera quatrimestral els mesos de desembre, gener i març de cada any. El passat mes de març ja no es va fer efectiu aquest pagament, segons confirmà ahir el director de l’escola, Joan Vercher.

Gestió


El director de l’escola assegura que allò desitjable seria que «l’Ajuntament mateix ens proposàs una gestoria que dugués els comptes del centre». Els doblers que aporta el consistori, afegeix Vercher, «no són just per a pagar els sous dels mestres, sinó també per a l’adquisició de nous instruments».


Val a dir que, malgrat no haver cobrat l’ajuda pública, l’escola sí que ha fet efectiu el cobrament de les quotes als alumnes. Aquesta mateixa setmana han cobrat el passat mes de març i han remès una carta on s’informa que a finals de mes es farà el cobrament de l’abril.

Per la seva banda, el regidor de Cultura Miquel Nadal ha informat que té prevista una reunió amb el Consorci la setmana que ve per tal de trobar una solució als problemes econòmics que ve arrossegant l’entitat. Nadal descarta per complet el tancament de l’Escola Municipal de Música.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.