Setmanari d'informació local - 138 anys

Costes no regenerarà la platja del Través

Sin arena. Los temporales marítimos que han afectado al Port este invierno han dejado sin arena la mayor parte de la playa Través. Unos 300 metros de balneario han desaparecido. | Lluc Garcia

La meitat de la platja del Través que ha perdut totalment l’arena seguirà sense poser-se usar com a balnerari el proper estiu. La Demarcació de Costes ha descartat totalment, al menys de moment, destinar fons a la recuperació de platges, tot i l’allau de peticions que després del temporal Goloria li han arribat dels diferents muncipis costaners de Mallorca.

Tot i que el ‘Gloria’ gairebé no afectà gens ni mica la platja del Través (que ha anat perdent arena de forma progressiva en els darrers anys) l’Ajuntament va fer la petició, però aquesta de totes formes serà denegada, igual com les dels municipis que sí que patiren greus danys a les seves platges degut a aquest temporal.

Segons la comunicació que ha realitzat el Ministeri per a la Transició Ecològica als ajuntaments afectats, només es preveuen la reparació de danys en passarel·les trencades, acordonaments o cartelleria, mentre que en els passejos greument danyats pel ‘Glòria’ només es contempla la demolició i neteja de les zones.

El regidor de Turisme, Sebastià Aguiló, ha admès que aquest estiu l’espai lliurament utilitzable a la platja del Través serà encara més petit que en els darrers anys. Per aquest motiu no descarta negociar amb el concessionari de les platges que alliberi de tumbones parts de les parcel·les que té en concessió per tal de garantir el major espai lliure possible. Segons Aguiló «el contracte permet aquesta renegociació i el concessionari està dispost a col·laborar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.