Setmanari d'informació local - 138 anys

El 2019 va ser pluviomètricament normal a la Vall de Sóller

L’any 2019 van ploure a la vall de Sóller (estació pluviomètrica de Sa Vinyassa, 779,6 litres per metre quadrat, una xifra que situa la pluviometria d’aquest any dins la més absolta normalitat. Això no obstant aquest any passarà també als registres meteorològics de la Vall per ser un dels que han tengut un règim de pluges més irregular ja que la Vall es va veure afectat per una llarga sequera, amb un hivern i una primavera molt secs. L’estiu no va ser sec ja que les pluges van arribar el mes de setembre abans de l’entrada de la tardor. La tardor, això no obstant, s’ha caracteritzat per haver estat molt plujosa acumulant-se en aquest període la major part de les pluges anuals.

Sempre segons les dades recollides per Sa Vinyassa, els mesos més secs de l’any van ser el febrer, amb sols 2’9 litres per metre quadrat, el juny, amb 0’2 litres i el juliol, amb 4’3 litres per metre quadrat.

Els mesos més plujosos de l’any, per contra, van ser el setembre, l’octubre, el novembre i el desembre. Cal dir que del més de setembre Però cal destacar que el mes de setembre caigueren 143.2 litres, però tots ells encara dins l’estació estival (entre dia 1 i dia 20), mentre que la resta del mes va ser totalment seca.

Entre octubre i desembre es van recollir a la Vall 507,5 litres per metre quadrat (117,3, 171,7 i 218,5, respectivament) xifra que en total suposa el 65% del total anual.
Durant l’any Sóller va enregistrar a més un rècord absolut de pluja amb els 191 litres caiguts en 12 hores el dia 4 de desembre, fe que provocà el desbordament del Torrent major al Camp de Sa Mar.
Del 2019 cal destacar com a temperatura màxima assolida una màxima de 40’2º el més de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.