Setmanari Sóller

134
anys

Tota l'oposició suspèn la gestió del pacte PP-C's en els primers 100 dies de govern municipal

33491

12-07-2019

Primers 100 dies de Govern Municipal del pacte PP-Ciutadans i discrepància total en la visió que d’aquest període inicial tenen l’equip de Govern i l’oposició, sense excepció.
Així, mentre el Partit Popular, es manifesta «molt satisfet» per aquesta primera etapa ja que «ha permès posar les bases de cara a una gran legislatura», Més per Sóller, PSOE, Unides Podem i el PI «suspenen» la gestió del pacte i coincideixen que no l’aproven ni en les formes ni en el fons.
Per la seva banda en una primera valoració dels 100 dies el PP destaca «el treball dur que han fet els regidors en unes condicions molt poc favorable» ja que recorden que el govern de Carlos Simarro «es trobà amb un ajuntament decadent degut a la nul·la gestió política anterior i amb molta deixadesa per part dels anteriors responsables».
Per invertir aquesta tendència el PP assegura que «hem començat a treballar a la vegada en tots els fronts possibles» destacant les tasques realitzades «en matèria de neteja viària incloent la renovació de la flota de vehicles, contenidors i neteja de grafittis. El PP també destaca com una de les principals actuacions dels primers mesos «la posta en marxa de la reforma circulatòria i l’obertura de l’aparcament de Sa Mola, així la regularització urbanística dels actuals aparcaments».
Pel que fa a infrastructures destaquen «els ornaments florals a la Plaça d’Espanya, i quant a Serveis Socials la renovació de convenis amb entitats i la consolidació de 16 llocs de feina a la Policia Local així com la posta en marxa d’un servei especial de paisà contra els carteristes».
A més també destaquen haver «desbloquejat» les obres del defensora i diverses iniciatives de gestió que ja estaven iniciades a l’anterior legislatura i que s’han «accelerat, desbloquejat i continuat».
El PP destaca també «haver facilitat a l’oposició tota la informació que ens ha sol·licitat» i a més remarquen que han «concedit» celebrar els plenaris els vespres o la representació de l’oposició a les empreses públiques.
Tot i això en el seu comunicat el PP recorda que «aquests 100 dies són sols el començament de quatre anys que seran intensos».

Ciutadans

Per la seva banda Ciutadans, soci de Govern del Partit Popular, també aprova la gestió pròpia i dels socis i recorda que «molt projectes i solucions estaven aturats per falta de voluntat política». En aquest sentit destaquen com fites assolides pel seu grup municipal «posar ordre al mercadet dels dissabtes i cercar vies de solució als problemes dels placers del mercat municipal». També afirmen haver aconseguit un millor funcionament del servei de platges» i haver «recuperat el caire festiu de les nits al Port». Així mateix C’s afirma «haver mantingut reunions amb sectors relacionats amb les nostres àrees de govern» i lamenta que l’oposició «exigeixi ara resoldre en 100 dies els problemes que han creat o deixat sense solució».

L’esquerra

Pel que fa ales formacions d’esquerra, Més per Sóller, PSOE i Unides Podem també han «suspès» sense pal·liatius la gestió de l’equip de Govern. Més ha destacat que «el suposat consens de Simarro no hagi estat més que una maniobra per no quedar en evidència votant en la seva solitària minoria el que volien fer». Més critica també al PI que «amb la seva abstenció va propiciar la pujada de les retribucions amb més de 100.000 euros anuals». Més ha criticat «100 dies d’opacitat, falta de planificació consensuada» i afirma que Simarro «posa molt difícil el control de l’oposició».
El PSOE ha criticat que el PP «també tengui les regidories desaparegudes que tant criticava a l’anterior legislatura com son ara la de Desenvolupament Local, la de Cultura o la de Medi Ambient, que per ara no han fet res de res» i lamenta sobretot la «manca de participació i la inconcreció en matèria de polítiques de sostenibilitat». El PSOE considera que PP-C’s, «sols aproven en la continuació dels projectes que trobaren començats».
Per part d’Unides Podemos, el suspens també és clar «per les formes i la manca de transparència, i de planificació, pel sensacionalisme i postureo en les manifestacions i per la frivolització que el batle segueix fent de temes sensibles». Critiquen també la reforma circulatòria «que ha saturat el centre de cotxes», i l’aplicació d’una política sense consens ni participació», per part de «la majoria» de regidors del govern municipal.

El PI també els suspèn

Finalment, el portaveu del que havia de ser partit frontissa de la legislatura, el PI, també suspèn l’equip de Govern per aquests 100 dies. Per Proposta per les Illes «han tengut una sortida accelerada i precipitada però fins ara poca cosa més que una declaració d’intencions i amb molta manca de serenitat política en les decisions. La principal conclusió del PI és que «l’actual equip de Govern du la mateixa dinàmica que l’anterior, no hem vist cap diferència» . Proposta per les Illes també lamenta el tracte a l’oposició que representa «no gaire diferent a la que vam patir a l’anterior legislatura ja que l’esquerra tampoc no ens donava informació». El PI confia en un «canvi de dinàmica» en els propers mesos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris