Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca Blue denuncia la manca de receptors fecals a la badia

L’associació conservacionista Mallorca Blue, dedicada especialment a l’ecologia marina, ha alertat dels riscos de la navegació massiva, recordant que, en cada temporada d’estiu, les aigües de Balears poden ser solcades per més de 40.000 embarcacions.

L’associació assenyala que «en les marines de Mallorca, la ràtio entre el nombre d’embarcacions i les estacions receptores d’aigües fecals és insostenible, i això passa tant en les instal·lacions autonòmiques de Ports dels Illes Balears com en les estatals que gestiona l’Autoritat Portuària de Balears.

Aquest problema es dóna en instal·lacions de Palma, Sóller o Portocolom.

De vegades, hi ha centenars d’embarcacions per a una sola mànega de connexió amb l’estació receptora d’aigües fecals. I també es donen casos de navegants que sí que volen abocar les aigües fecals a l’estació receptora i no hi ha adaptadors disponibles per als diferents tipus d’embarcacions».

Mallorca Blue critica que «les administracions no realitzin un cens de les embarcacions en trànsit -les que fan servir amarresy tampoc estudiïn els impactes que genera aquesta activitat. Les dues actuacions són imprescindibles per prendre decisions estratègiques d’una manera eficaç i sostenible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.