Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern autioritza una despesa de més de tres milions en 17 obres a les escoles de Sóller

El Consell de Govern ha aprovat la despesa derivada del Conveni de col·laboració entre l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) i l’Ajuntament de Sóller per al finançament i l’execució de distintes obres d’ampliació i reforma en els centres d’educació públics del municipi.

Tal i com ja va anunciar a Sóller fa uns mesos el conseller d’Educació, Martí March, en total es preveuen 17 intervencions, que s’executaran en un període de 3 anys en 4 centres educatius del municipi, i que suposaran una inversió total de 3.183.215 euros.
Existia certa preocupació de que aquest anunci no es fes efectiou abans de finalitzxar la legislatura ja que mancava autoritzar la despesa.

Des de l’Ajuntament es col·laborarà en la redacció dels projectes d’obres i, en aquest sentit, cal afegir que, segons el Govern, «la previsió d’obres s’ha elaborat a partir de les demandes del Consell Escolar municipal, i les primeres s’executaran aquest mateix estiu».
Així, inicialment les obres que es faran consistiran a substituir la fusteria exterior del CEIP Es Puig, obra valorada en 222.600 euros, i el condicionament del pati del CEIP Pere Cerdà, que està pressupostat en 50.000 euros. Aquestes seran les primeres actuacions i es duran a terme aquest estiu.

De cara a l’estiu de 2020 es projecta la construcció d’un pavelló cobert al CEIP Pere Cerdà, que suposarà una inversió de més de 580.000 euros, i l’adequació de la planta superior de l’edifici principal del mateix centre perquè sigui una sala polivalent, obra pressupostada en prop de 26.000 euros, segons informava ahir el Govern en un comunicat.

La resta de projectes prevists per la Conselleria d’Educació i Universitat i l’Ajuntament s’executaran en un termini de 3 anys. Entre altres actuacions, en aquest període es duran a terme les següent ampliacions i millores:

Més actuacions

A l’IES Guillem Colom Casasnoves es construirà un nou pavelló pressupostat en 1.334.000 euros; es reformarà de manera integral la cuina menjador del centre per valor de 161.000 euros, i se substituiran les persianes de fusta per valor de prop de 91.000 euros. Al CEIP Es Fossaret es faran obres de millora i ampliació del centre valorades en més de 312.000 euros, les quals inclouen la reparació de les humitats del gimnàs i del soterrani i la substitució de la porta d’emergència, entre altres actuacions.

Al CEIP Es Puig també hi ha previstes una sèrie de millores valorades en 118.000 euros, com són la millora dels banys de la zona infantil, la reparació d’humitats a la sala de màquines o la connexió interior de l’ascensor amb la resta de l’edifici.
Totes aquestes obres formen part del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.