Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller vall Verda lliura als partits polítics 17 propostes ambientals

SOLLER . MEDIO AMBIENTE. La plataforma Vall Verda entrega a los partidos las 17 propuestas que ha recogido de los vecinos. Barry Byrne y Mariló Ribes, de SVV. | Lluc Garcia

La plataforma Sóller Vall Verda (SVV) ha començat a lliurar als partits que es presenten a les pròximes eleccions municipals un total de 17 propostes sobre temes tan variats com residus, transport, agricultura, energia i qualitat de l’aire. Pretenen que les incloguin en els seus respectius programes. Segons el col·lectiu «l’informe és el resultat de més de quatre mesos de treball col·laboratiu i compromès amb el medi ambient».

Durant dues setmanes la plataforma difondrà el document a través de les xarxes socials i recollirà les reaccions i valoracions que es produeixin. No obstant això, adverteixen que tot i que l’informe emfatitza la importància dels temes ambientals «seria un error que aquests es aïllessin dels que pateixen altres sectors de la ciutat».

De cara al futur consistori recorden que «tots els recursos que es puguin dedicar al medi ambient revertiran abans o després en la salut dels ciutadans, en el turisme, l’agricultura, la cultura i en el futur dels joves».
D’entre les propostes que s’han recollit i que es demana que els partits facin seves s’hi troben, entre d’altres, «iniciar el canvi de model de recollida selectiva cap a un de recollida porta a porta; oferir alternatives a la crema de podes i introduir un servei gratuït de recollida de restes de poda».

També es demana que es faciliti aparcament gratuït i un punt recàrrega a vehicles elèctrics compartits; o a la implantació de la velocitat màxima a 20 km/h en zones del centre històric. També recuperen el projecte de bus llançadora per facilitar la mobilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.