Setmanari d'informació local - 138 anys

La plaça de Teixidors passarà a ser de "Teixidores" en la revisió del nomenclàtor

El Ple de dimarts podria aprovar el canvi de denominació de la plaça dels Teixidors que passaria a ser «de les Teixidores» tot i les reticències que els tècnics municipals han expressat en els seus informes.

Un altre canvi polèmic, per la confusió que podria provocar, serà del carrer de Maria Mayol, en record de la sollerica feminista, poetessa i republicana, atès que ja existeix una adreça postal amb el mateix nom, malgrat sigui un passatge particular.

En els seus informes, realitzats pels negociats de Patrimoni i Estadística es suggereix que els canvis previstos no es facin a l’atropellada sinó després de crear una comissió d’estudi que valori els pros i contres de la modificació així com la seva pertinença històrica i gramatical, com així s’ha fet a altres municipis on no ha estat una simple decisió política.

Així per exemple recorden que baix el punt de vista filològic el femení discrimina al gènere masculí. Per altra banda repetir el nom d’una persona al nomenclàtor «por dur a confusions». Així i tot els informes no són totalment negatius sinó que més bé remarquen aquestes consideracions i en tot cas no són vinculants.

L’anunci que els noms de carrers i places es revisarien des de la perspectiva del gènere el va fer la regidora Catalina Esteva (Més) en el dia Internacional contra la Violència de Gènere i com una aposta clara de l’Ajuntament de Sóller contra el llenguatge sexista i discriminatori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.