Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Jardí Botànic instal·la un ‘hotel d’insectes’ per afavorir-ne la diversitat

El Jardí Botànic de Sóller va presentar dimecres un ‘hotel d’insectes’, una instal·lació ambiental destinada a facilitar el cicle biològic de pol·linitzadors i per tant el conjunt de la biodiversitat d’un jardí i la interacció d’animals amb plantes, imitant d’alguna manera els refugis preferits per moltes espècies d’insectes per a la seva reproducció però que solen faltar en els jardins i parcs artificials.

La instal·lació d’aquesta estructura està emmarcada en un projecte més ampli destinat tant a donar a conèixer entre els visitants del jardí la biodiversitat d’aquest espai naturalitzat, com per fer-los descobrir els principals artròpodes pol·linitzadors i la importància que aquests tenen en la conservació d’hàbitats i espècies.

Material

El projecte ve acompanyat d’un material didàctic finançat per la Conselleria de Medi Ambient i que ha comptat amb assessorament naturalista i científic extern. La doctora Anna Traveset de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats, especialista en interaccions biològiques, i el naturalista i il·lustrador Xavier Canyelles, han col·laborat en l’elaboració d’aquest material didàctic.

El director del Jardí Botànic, Josep Ll. Gradaille va explicar que tot i que aquest «hotel d’insectes» respon a un model molt difós en parcs i jardins de tot Europa, «aquest podria ser el segon que s’instal·la en un espai públic de Mallorca».

Format per diferents mòduls amb canyes, pedres o fustes que presenten orificis i buits, es pretén sobretot proporcionar refugi i lloc de cria a abelles, borinots, vespes i altres himenòpters i dípters (principals pol·linitzadors) que seran atrets al seu torn per les flors de plantes sembrades voltant. Altres petits invertebrats com mantis, cotxinilles o fins i tot cargols poden trobar refugi, ser observats i permetre estudiar els seus costums, afavorint alhora l’equilibri ecològic de tot el jardí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mari Carmen Moya, fa dervers d'un any
Bon dia, soc mestra de primària i a l'hort de l'escola on treballo vull fer amb els meus alumnes un hotel d'insectes.
A l'article indiqueu que us van facilitar material didàctic per a la seva elaboració.
Podríeu enviar-m'ho?
Els meus alumnes i jo, estaríem molt agraïts.
Moltes gràcies per la vostra atenció.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente