Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller vol obtenir de Defensa l’ús de Sant Ramon per poder-lo cedir a la Gent Gran

La Junta de Govern Local va aprovar dimarts sol·licitar a la Comunitat Autònoma (CAIB Patrimoni) que renunciï a la cessió d’ús que al seu favor va fer fa uns 15 anys el ministeri de Defensa.

La petició es fa amb la intenció de sol·licitar de forma immediata al Ministeri de Defensa la mateixa cessió d’ús però a benefici de l’Ajuntament i d’aquesta manera poder fer després concessió de l’edifici a l’associació de la Tercera Edat del Port, que actualment hi té la seva seu social.

D’aquesta manera l’Ajuntament està disposat a cedir en forma de concessió administrativa aquest edifici portuari (ara ja no és oficialment religiós) a la Gent Gran del Port de la mateixa manera que ho va fer amb el local de la tercera Edat de Sóller. La diferència és que en aquest cas la propietat de l’edifici ja era municipal.

Aquestes concessions administratives a favor de les entitats usuàries permeten que aquestes puguin sol·licitar subvencions i ajudes per al seu manteniment.

En el cas de l’Oratori de Sant Ramon l’Ajuntament no pot fer directament aquest tràmit que el propietari de l’edifici és el Ministeri de Defensa.

L’any 2004, a través del Pla d’Excel·lència Turística, aquest edifici es va convertir en sala polivalent i posteriorment es convertí en local de la Gent Gran de Port.

L’edifici està catalogat ja que data del segle XVIII tot i que amb les obres del Pla d’Excel·lència va patir importants modificacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.