Setmanari Sóller

134
anys

Asaja denuncia que les ajudes de la Serra deixen defora propietaris i empreses

ASAJA-Balears ha presentat un recurs d'alçada contra la convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana 2019 destinades a la recuperació d'elements etnològics i arquitectònics amb valors patrimonials; per a la recuperació del paisatge agrícola i el seu entorn i els espais agrícoles i / o forestals de titularitat municipal; i el manteniment, la neteja i la conservació d'espais públics que, per les seves característiques especials necessiten d'una especial cura, per considerar que deixa fora a possibles beneficiaris, entre ells, les societats i entitats jurídiques. "És un greuge i un absurd".

Segons resa en la convocatòria publicada al BOIB de 31 de gener, s'estableixen diferents grups de possibles beneficiaris, els ajuntaments, comunitats de regants, entitats sense ànim de lucre i persones físiques o agrupacions de les mateixes, tots ells que siguin propietaris de finques on es realitzarà l'actuació subvencionable. S'exclouen les persones jurídiques sense cap justificació.

El gerent d'ASAJA-Balears, Joan Simonet, subratlla que, "excloure a un propietari per la seva forma jurídica no és un criteri objectiu ja que té tot el dret a poder rebre les ajudes convocades, ja que els elements etnològics i / o patrimonials que es trobin a la seva finca poden tenir una major necessitat de restauració o manteniment que altres situats en finques de persones físiques ".

Des d'ASAJA-Balears es recorda que "la gran part del territori de la Serra de Tramuntana pertany a propietaris la forma jurídica és la d'una societat mercantil (sense que aquesta sigui una gran empresa o una multinacional) que gestiona el seu patrimoni de forma anàloga a la d'una persona física, és a dir fent una explotació agrària o forestal de la finca i un manteniment en les mateixes condicions ".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris