Setmanari d'informació local - 138 anys

Les primeres obres als centres escolars es faran aquest estiu a Es Puig i al Pere Cerdà

La conselleria d’Educació i Cultura, a través de l’IBISEC iniciarà aquest estiu de 2019 les primeres obres als centres escolars de Sóller. Les actuacions firmen part del conveni signat fa uns mesos amb l’Ajuntament i suposen una inversió total de tres milions d’euros en un període de tres anys, donant així resposta a velles demandes dels centres i «posant al dia» les mancances de manteniment que s’arrosseguen des de fa anys.

Les primeres obres que es duran a terme tant bon punt finalitzi el present curs escolar serà la substitució de la fusteria exterior del CEIP Es Puig, una important inversió que es deriva de dècades de manca de manteniment en aquesta instal·lació i també al seu envelliment per ús continuat. En aquest cas es tracta d’una inversió valorada en 222.600 euros, una de les més elevades de les que no són obra nova. Al CEIP Es Puig també hi ha previstes una sèrie de millores més, valorades en 118.000 euros que inclouen la millora dels banys de la zona infantil, la reparació d’humitats a la sala de màquines o la connexió interior de l’ascensor amb la resta de l’edifici.

També aquest estiu s’ampliarà i condicionarà el pati del col·legi Pere Cerdà del Port, utilitzant l’actual aparcament cedit per l’Ajuntament. En aquest cas el pressupost serà de 50.000 euros. Serà sols la primera part de la important inversió a realitzar en aquest centre, inversió prevista per a l’estiu del 220 i que és de 580.000 euros. Consistirà en l’adequació de la planta superior de l’edifici principal del centre perquè sigui una sala polivalent i en la construcció d’un pavelló cobert.

La resta de projectes prevists arribaran en un termini de tres anys a partir d’aquest moment, segons detallà durant la presentació de les inversions el conseller d’Educació i Universitat, Martí March.

La inversió més important de totes serà la construcció d’un nou pavelló cobert a l’IES Guillem Colom Casasnovas, amb un cost d’1 milió 334 mil euros, inversió a la que s’afegirà la reforma integral de la cuina i el menjador, per valor de 161.000 euros i la substitució de les persianes amb un cost de 91.000 euros més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.