Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila recuperarà del fons Feder 242.280 € d’inversió al Defensora

L’Ajuntament de Sóller porà recurperar 242.280 euros dels 500.000 invertits al Defensora en aquesta fase de les obres que acaba de començar, gràcies a la concessió d’una ajuda del Govern amb càrrec als fons europeu FEDER que li ha estat concedida. La subvenció cobreix la intervenció a realitzar en estructura, façanes i cobertes al teatre que s’estan duent a terme en aquesta primera fase.

L’Ajuntament va sol·licitar aquesta ajuda l’any passat tot i de forma paral·lela va incloure la primera fase de les les obres com una de les inversions sostenibles a realitzar amb fons propis. En la primera fase de les obres la inverrsió era de 500.000 euros. Tot i aixó, la concessió d’aquesta ajuda europea permetrà recuperar la meitat d’aquesta inversió per destinar-la a altres finalitats, segons va explicar ahir el batle, Jaume Servera.

Per altra banda la regidora de Cultura,Laura Celià, va informar que la propera setmana es presentarà a la Conselleria de Turisme la separata del projecte de rehabilitació del teatre corresponent a la segona fase de les obres obres per tal de poder-les contracatar aquest mateix any. Com és sabut es tracta d’una ajuda de 500.000 euros a càrrec de la borsa de regularització de places turístiques de la conselleria de Turisme del Govern Balear que va ser concedida l’any passat però que va haver de ser ajornada al present exercici degut a que l’actuació es va haver de dividir en dues fases.

Així les coses, les obres del Defensora podran continuar després de l’actuació en infrastructura que ara es du a terme i completar així el projecte de rehabilitació al llarg de l’any 2019.

El Govern Balear ha concedit en total ajudes per valor de 5.624.715,27 euros a través del programa Feder Patrimonia destinat a la recuperació del patrimoni local de les illes. Durant aquesta legislatura, s’han obert dues convocatòries als municipis per beneficiar-se d’aquests ajuts. En la primera convocatòria es van subvencionar 9 projectes, i a la segona convocatòria, que ara es resol, s’estalonen 7 projectes entre els quals el de Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.