Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell inspeccionarà el jaciment destruït a Muleta de Cas Bernats

SOLLER - ARCA denuncia que una obra realizada hace años destruyó un yacimiento arqueológico | ARCHIVO

Tècnics de la comissió de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca inspeccionaran en els propers dies el jaciment arqueològic de Muleta de Cas Bernats suposadament destruït fa uns anys per una obra il·legal. La destrucció d’aquest jaciment, que figurava al catàleg elaborat fa uns anys per l’Ajuntament, va ser denunciat fa devers un mes per ARCA davant l’Ajuntament i el consistori va remetre la denuncia al Consell que és qui té les competències en matèria de jaciments arqueològics.

Segons ha pogut saber aquest setmanari, el Consell ha acusat rebut de l’escrit i realitzarà properament una inspecció per valorar els danys denunciats. En tot cas aquesta actuació seria independent d’un possible traspàs dels fets a l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell, sempre que es confirmi que la construcció no disposava de llicència d’obres.

Va ser a principis del passat desembre que L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) va denunciar mitjançant un escrit dirigit a l’Ajuntament la «destrucció d’un jaciment arqueològic» que figurava en el catàleg de Patrimoni Històric de Sóller. ARCA demanava una «inspecció tècnica per avaluar els danys que hagi pogut patir arran d’aquesta construcció» així com «mesures contra la propietat o persona que ha atemptat contra un bé catalogat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.