Setmanari Sóller

134
anys

L’Ajuntament vol cedir l’ús del Puig d’en Canals al CEIP Es Puig

SOLLER. APTRIMONIO. Los arqueólogos delimitarán las estructuras que aún existen en el yacimiento del Puig d’en Canals . Jaume Deyá muestra unos restos al alcalde Servera.

07-02-2019 | Lluc Garcia

L’Ajuntament té la intenció de cedir l’ús d’una part del Puig d’en Canals -on es situa la zona arqueològica- al CEIP Es Puig per tal que el centre escolar hi pugui desenvolupar activitats didàctiques relacionades amb l’entorn i amb la història de la Vall.

La comissió municipal de Patrimoni va tractar el tema però aquest va quedar sobre la taula ja que els tècnics recordaren que, a part d’haver de tenir primer el vist i plau del Consell de Mallorca, la zona que passaria a ser d’uns escolar s’ha de delimitar.

Això és així perquè la zona arqueològica està situada sobre un turó que -sobretot en la seva vessant sud- presenta forts desnivells i fins i tot una timba d’una desena de metres. Segons els tècnics a la delimitació de l’espai s’hi ha de sumar l’adopció de mesures de seguretat.

Precisament el CEIP Es Puig, juntament amb el col·legi Sagrats Cors està desenvolupant en aquests moments un projecte Aprenentatge Servei (PS) sobre aquest jaciment arqueològic.

Oblidat durant anys , el jaciment tornà a ser actualitat el 2015 quan es va denunciar una actuació il·legal a la zona. La denuncia, interposada per MÉS es derivà en una ordre judicial que obligava l’Ajuntament a delimitar la zona arqueològica a mantenir en bon estat aquest espai. La cessió d’ús aniria encaminada a aquesta finalitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris