Setmanari d'informació local - 138 anys

Birdie Son Vida reclama 65 milions al Govern per incomplir l’acord de Muleta II

La desclassificació de Muleta II segueix cuejant. El Govern s’enfronta ara al pagament d’una indemnització de 65 milions d’euros (44 més interessos) per incomplir l’acord, avalat pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), aconseguit el 2013 amb el mateix Executiu de la Comunitat Autònoma dels Illes Balears (CAIB) per tornar als terrenys de la urbanització de Muleta II el seu caràcter urbà. Tot després que el segon govern de Pacte, l’any 2008, hagués desclassificat les parcel·les convertint-les d’un dia per l’altre en sòl rústic protegit.

L’advocat Miquel Ramis d’Ayreflor, representant legal de la societat titular dels terrenys, Birdie Son Vida SL, propietat de l’empresari Matthias Kühn, va registrar el passat 28 de desembre a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat una reclamació de responsabilitat patrimonial per la desclassificació de Muleta II, operada per la Llei 12/2017 aprovada per l’actual Govern de la comunitat autònoma.

Aquest canvi legal ha fet saltar pels aires l’acord transaccional entre el Govern i Birdie Son Vida SL, aprovat i homologat judicialment pel TSJB el juliol de 2013 mitjançant un acte que, segons Ramis de Ayreflor, diu literalment en el seu antecedent de fet número cinquè que els terrenys compresos en la urbanització Muleta II constitueix sòl urbà als efectes de la Llei 7/2012, ja que «compleixen amb tots requisits requerits per la mateixa». Un acte que, a més, afegia que el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Sóller havia de ser modificat i el caràcter urbà de Muleta II incorporat al mateix mitjançant tramitació ordinària. No obstant això, el caràcter urbà acreditat pel TSJB després de l’acord entre el Govern i Birdie Son Vida SL mai va arribar a dur-se a terme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.