Setmanari d'informació local - 138 anys

La taronja sollerica esquiva per ara la crisi de preus

La situació a la Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller no és tan alarmant com la del reste de zones productives de taronja, que estan travessant una forta crisi de preus, degut a la competència del fruit importat des de Sud-Àfricao d’altres paisos productors. Però el seu president, Miquel Gual (en declaracions a Última Hora) , reconeix que és normal que els productors estiguin preocupats. Assegura que aquest any li han quedat sense vendre 10 tones de taronges clementines «que hem aconseguit utilitzar en melmelada», explica.

Gual afegeix que la baixada de preus és real, així com la importació de taronges de fora per consumir aquí. «Nosaltres hem optat per vendre les taronges fora dels grans mercats, ja que tenim un producte diferenciat i el venem entre 20 i 35 cèntims més car que a Mercapalma, per la qual cosa la solució és cercar altres mercats alternatius», explica. Les campanyes que s’han realitzat per a replantar tarongers i la seva marca pròpia ha provocat un augment de producció. «És el treball d’anys, perquè sinó estaríem morts», reconeix.

A la resta de Mallorca existeix una gran preocupació entre els agricultors dedicats als cítrics. Malgrat que a aquest any hi ha una bona producció de taronges i llimones, tot apunta que no serà un bona campanya econòmica per als pagesos. El motiu és la baixada del preu que ha experimentat la venda de taronges després de la decisió europea de reduir els aranzels a Sud-Àfrica. A això, cal afegir la manca de comercialització del producte a gran escala a Mallorca, especialment en algunes grans superfícies, ja que surt més rendible importar taronges de València o fins i tot de Sud-Àfrica a preus més baixos que no comprar la producció local.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.