Setmanari Sóller

134
anys

El Protectorat de Fundacions avala la fusió del Museu de Ciències i el Jardí Botànic

El Protectorat de Fundacions de les Illes Balears ha emès un informe favorable a la modificació dels estatuts de la Fundació Jardí Botànic de Sóller perquè aquesta institució integri a partir d’ara al Museu Balear de Ciències Naturals, que fins al moment està gestionat per la associació del mateix nom, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sóller.

El dictamen permetrà que aquesta fusió es faci aviat efectiva.

El canvi estatutari aprovat el passat mes de setembre per la majoria absoluta del Patronat, va ser posterioment intentat paralitzar pels patrons que van votar en contra en entendre que desvirtuaria els objectius fundacionals. Per la seva banda Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears. l’Ajuntament, l’associació del Museu Balear de Ciències Naturals (que compta amb dos representants) i la Universitat defensaven el canvi per permetre l’arribada al museu, i també al jardí, de més recursos públics.

Ara l’organisme que vetlla per la legalitat dels canvis estatutaris ha donat un aval jurídic definitiu a aquesta fusió, liderada pel Consell de Mallorca, encara que alguns articles dels nous estatuts, de caràcter organitzatiu, han de ser modificats.

La iniciativa de fusionar les dues entitats, que van néixer juntes, va ser del Consell, per a així poder aportar també recursos econòmics al museu i no només al jardí, com fins ara, com s’ha recordat aquests dies tant des de l’Ajuntament com des de el Consell.

En un exhaustiu informe del Protectoral es desmunten un per un els arguments contraris a canvi estatutari presentats per dos dels patrons i es resol informar favorablement la no oposició a la modificació, resolució que s’haurà ara de notificar al registre de Fundacions de caràcter cultural.

A partir d’ara la nova denominació de la fundació passa a ser Fundació Jardí Botànic de Sóller-Museu Balear de Ciències Naturals, ja que s’amplien les seves competències a ambdues entitats.

Amb la modificació el Consell, el Govern i l’Ajuntament passaran a tenir un representant més cada un.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris