Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pacte disposarà d'uns 260.000 € per invertir, tot i el pla d’ajust

El Pacte encara té cert marge de maniobra d’aquí a finals de legislatura ja que els pressuposts d’enguany, en els quals està treballant l’equip de Govern, contemplaran un capítol d’inversions d’uns 360.000 euros. Tot i això d’aquesta quantitat s’hauran de restar les factures extrajudicials de 2018, uns 100.000 euros, per la qual cosa en la pràctica quedaran uns 260.000 euros en al capítol 6 dels pressuposts, que es podran destinar a diverses realitzacions al llarg de tot l’any 2019.

L’equip de Govern va mantenir dimarts una reunió amb els serveis econòmics per tal de tractar sobre el pla d’ajust que s’ha d’aplicar tant al pressupost vigent -2018 prorrogat -com al de 2019, que intentarà aprovar aviat. Si ho aconsegueix tendrà un cert marge de maniobra en inversions, marge que els membres del Pacte admeten que serà «molt petit» pel que fa al capítol 2, o sigui la despesa ordinària.

Així i tot aquest pla d’ajust destinat a contenir globalment la despesa municipal per imperatiu legal -pel fet d’haver incomplit la regla de despesa durant l’exercici de 2017-, afectarà de forma diferent a les diferents àrees. De moment el Pacte està mirant partida per partida on es pot retallar sempre que no es tracti d’una despesa totalment imprescindible o obligatòria.

Les fonts municipals consultades han evitat parlar de ‘bloqueig’ econòmic i en canvi asseguren que la despesa ordinària «podrà ser en la pràctica similar a la de que hi hagué l’any passat fins al mes de novembre» tot i que alguns departaments es veuran més afectats que d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.