Setmanari d'informació local - 138 anys

EL GRES reclama la restauració de l'orgue de l'església de Sant Bartomeu

El Grup de Recerca i Estudis Sollerics (GRES) ha reclamat un cop més que es prenguin les mesures necessàries per acopnseguir la restauració de l’orgue de l’esglkésia parroquial de Sant Bartomeu, un instrument de gran valor i un dels orgues històrics de Mallorca.

Aquesta reivindicació, que ja va ser plantejada fa uns anys durant unes Jornades d’Estudis Locals, ha vengut motivada ara per l’anunci de la signatrura d’un convenbi entre el Consell de Mallorca i el Bisbat per tal d’impulsar actuacions «a favor de l’estudi, conservació i restauració de patrimoni religiós». Aquestes actuacions suposen uns ajuts públic de prop d’un milió d’euros durant l’anyt 2019.

Així ho va aprovar fa uns dies la Comissió Mixta en matèria de patrimoni històric del Consell de Mallorca i del Bisbat de Mallorca, reunida a Palau Reial. Les actuacions, per valor de 944.000 euros, inclouen treballs de restauració, documentació i estudis preliminars en les parròquies de Santa Margalida, Mancor de la Vall, Petra, Muro, Son Carrió, Porreres, Santanyí, Algaida i l’església de Sant Nicolau a Palma.

A més se seguirà amb la tasca de digitalització de llibres sagramentals i s’apostarà per la restauració d’orgues històrics i el projecte de recuperació, restauració i divulgació del convent de les Caputxines de Palma.

Des del GRES s’¡ha lamentat que atesa la importrància de l’orgue de Sóller no es contenpli actuar sobre aquest bé i demanen que en un proper conveni (si en aquest no és possible fer-ho» es contemnpli aquesta possibilitat.

Cal recordar que l’arxiu parroquial de Sóller té una gran importància documental i que fa uns anys es va anunciar l’habilitació d’un petit museu a Sant Bartomeu, que no s’ha arribat a dur a terme.

A més la restauració de la rosassa duta a terme l’any passat no va comptar amb ajudes públiques sinó sols amb aportacions privades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.