Setmanari d'informació local - 138 anys

Nova encesa de la Torre Picada i de Na Seca pels refugiats de la Mediterrània

MALLORCA - TORRES DE DEFENSA . TORRE PICADA EN SOLLER. | ARCHIVO

Les torres de defensa de Mallorca es tornen encendre aquest dissabte, per tercer any consecutiu, en una crida simbòlica envers la defensa dels drets humans i, en concret, per cridar l’atenció sobre el drama humanitari dels refugiats d’Orient mitjà que travessen la Mar Mediterrània.

Com cada any les torres del terme de Sóller - Na Picada i Na Seca- encendran fogueres(bengales de foc) i faran senyals diürnes de fum (amb pots de fum) per llançar senyals de torre a torre com ho feien als passats segles.
A Sóller l’activitat estarà enguany a càrrec del col·lectiu Sóller Solidari que ha convidat a participa-hi. El col·lectiu disposarà d’avituallament pels participants i assistents al preu de 3 euros entre les 12 i les 18:30.

En total participen a l’edició d’enguany 48 torres de defensa de tota l’Illa i també s’hi afegeixen talaies, talaiots i campanars .
Les enceses es faran a les 13 h., i a les 18:15 h. En ambdós casos, l’encesa s’iniciarà a la Torre de na Pòpia (sa Dragonera). D’aquí s’aniran prenent les bengales en dues direccions: cap al nord i cap al sud. S’uniran al final en un acte al Castell de Bellver. En es enceses es llegirà un manifest.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.