Setmanari Sóller

133
anys

Gran acollida al documental sobre la vida i l'obra de Colette Martin

14-12-2018

Gran expectació divendres vespre al saló d’actes del Convent per l’estrena del documental «La maleta de madame Colette» que relata la vida de l’artista afincada a Sóller en els anys 50 a partir de la documentació personal localitzada dins la maleta que, abans de morir, deixà en custòdia a la seva amiga Aina Colom. Dirigida per Joan Bonet i produïda per La Perifèrica Produccions i per IB3, cadena pública que en manté els drets de reproducció, el documental va ser projectat en rigorós avançament a Sóller i ja no es podrà tornar veure fins que no sigui emès per la televisió pública de Balears. També ha tengut el suport del Consell de Mallorca.

El director del Jardí Botànic de Sóller, Josep Ll. Gradaille, impulsor del projecte de recuperació de l’obra pictòrica botànica de Colette Martin, va fer d’amfitrió i agraí les nombroses col·laboracions -personals i institucionals- rebudes des de que Joan Bonet va proposar fer el documental quan es va presentar el llibre dedicat a l’artista. El rodatge i muntatge ha suposat un any de feina. Molts dels assistents eren gent ja gran que va conèixer a Colette quan era una artista bohèmia que vivia devora el pont de Can Guida.
Joan Bonet, director del film destacà que «fa uns anys no sabia qui era Colette però sense dubte era una persona enigmàtica que mereixia no ser oblidada i que d’alguna manera deixà la seva maleta a la persona adient com una forma de poder contar així la seva vida».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris