Setmanari d'informació local - 138 anys

El tren reforça els 'Cinc Ponts' i hi col·locarà via en placa

L’empresa Tren de Sóller va interrompre dilluns el servei entre Sóller i Palma per iniciar la parada tècnica de cada hivern i realitzar obres de manteniment i reforma en la línia ferroviària.

En aquesta ocasió els treballs han començat pel viaducte del Montreials, una de les estructures més impressionant del recorregut entre Palma i Sóller.
Els treballs no es limiten a la substitució de la via sinó que s’ha reforçat la solera i es col·locarà via en placa. Per al treball final fins i tot es preveu l’ús d’un helicòpter a causa de la dificultat de transportar el formigó fins a la zona. A més del formigó hi haurà una estructura metàl·lica que assegurarà el reforçament definitiu.
Les operacions de l’helicòpter es faran a partir del polígon de Son Angelats, segons han informat fonts de l’empresa.

L’actuació als Cinc Ponts suposa intervenir en una de les estructures arquitectòniques ferroviàries més importants de l’Illa ja que el viaducte té més de 20 metres d’altura. La substitució de la via en el tram dels Montreials afecta uns 300 metres de recorregut, 50 dels quals corresponen al tram del viaducte.
D’altra banda la segona fase de l’actuació se centrarà de nou en el túnel d’Alfàbia on es van iniciar els treballs fa dos anys.

Durant el mes de gener també s’espera intervenir en un tram de la via del tramvia la qual cosa suposarà la interrupció del servei durant una o dues setmanes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.