Setmanari d'informació local - 138 anys

Un equip tècnic vetllarà pels elements de valor artístic del Defensora

L’Ajuntament vol assegurar-se que les peces de valor patrimonial originals del teatre Defensora -entre elles el frontal decoratiu de l’escenari o el teló pintat per Cristòfol Pizà Salero- no pateixin cap tipus de dany durant les obres de rehabilitació de l’històric edifici.
Per aquest motiu el consistori ha contactat amb una empresa especialitzada en restauració perquè dirigeixi els treballs de protecció d’aquestes peces «i d’altres que puguin tenir valor històric o fins i tot ornamental o anecdòtic relacionats amb el teatre».
La regidora de Cultura, Laura Celià, es va reunir aquests dies al teatre amb els tècnics i amb representants de la Societat Defensora Sollerense per determinar un pla d’actuació. Segons Celià, la societat serà qui decidirà si un element es pot descartar. Tot i que seran els tècnics en conservació els que marcaran els criteris de preservació.
Segons Celià el pressupost estimat per aqusta actuació serà d’uns 30.000 euros, tot i que aquesta quantiotat també incloia inicialment la restauració del teló de ‘Salero’. Celià va aclarir que per ara el teló «no serà restaurat sinó solament avaluat el seu estat i preservat».

Protecció

Segons la regidora es tracta d’assegurar la protecció «física» d’aquestes peces perquè un cop acabades les obres es reintegrin a l’edifici. Així el teló del teló i altres peces s’embalaran adequadament per guardar-se en un magatzem que el Consell de Mallorca ha polsat a disposició, al Teatre Principal de Palma. Per altra banda els elements decoratius originals, com el frontal de l’escenari «es protegiran in situ» i durant les obres estaran coberts per un caixó de fusta perquè no sofreixin cap dany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.