Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern instal·larà un camp de boies al Port

La conselleria de Territori , Energia i Mobilitat del Govern Balear ha presentat aquesta setmana al sector nàutic de Mallorca la proposta de Pla General de Ports de les Illes Balears prevista fins a l’any 2033, un document que planifica el futur dels ports de les Illes i que es troba ara mateix en fase de consultes amb entitats i associacions.

El Pla té una important incidència al Port de Sóller atès que contempla per primera vegada posar solució al fondeig indiscriminat dins la badia, una petició que des de fa anys ve reclamant bona part d ela població però que fins ara no hi ha hagut manera de solucionar.

El document presentant al sector contempla entre les propostes per al conjunt de ports autonòmics «la creació de camps de boies adjacents a les instal·lacions portuàries». També solucionaria una altra demanda del sector nàutic local com és «la millora de la xarxa actual de rampes de varada».

Entre les mesures concretes que es proposen i que afecten la badia destaca la creació d’un camp de boies a la badia del Port de Sóller, que se sumaria a les que s’instal·laran a Port Adriano, Puerto Portals, Colònia de Sant Jordi, Cala Figuera, Porto Petro, Porto Colom, Porto Cristo i Port de Pollença.

També hi haurà una actuació a les rampes de varada de Sóller on el sector nàutic i també els pescadors han demanat «més control».
El Pla aposta també per «una nova cultura de gestió dels amarraments, sobretot els directes, per tal d’incentivar l’ús compartit d’un mateix punt d’amarrament, i també afavorir l’ús compartit d’embarcacions».
La creació de camps de boies no és una novetat d’aquesta administració però si que suposa un gran avenç per reordenar el fondeig a la badia de Sóller i de rebot ajudarà a preservar la posidònia, tot i que pot suposar una limitació al fondeig lliure.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.