Setmanari d'informació local - 138 anys

Crida unànime per eradicar la violència contra les dones

Encara amb el record ben fresc de la darrera dona assassinada a Mallorca, fa només uns dies, Sóller va celebrar ahir el «Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones». La diada es celebra a tot el món cada 25 de novembre des de l’any 1999, data en que la ONU la va instituir per recordar el violent assassinat de les germanes Mirabal, Patria, Minerva i María Teresa, activistes polítiques dominicanes violades, torturades i assassinades el mateix dia de l’any 1960.

La Plaça Constitució va acollir l’acte, avançat dos dies per facilitar la participació escolar. Alumnes d’ESO de diferents centres de Sóller, personal municipal, representants d’entitats cíviques i ciutadans sensibilitzats es van donar cita davant l’Ajuntament per entre tots teixir una xarxa simbòlica d’unió contra aquesta xacra social. La xarxa, teixida amb fil morat, va ser penjada posteriorment a la balconada de les cases de la Vila.

Manifest

Durant aquesta celebració es va guardar un minut de silenci en record de totes les víctimes i posteriorment diversos homes i dones van llegir un manifest en el que es recordava la necessitat «d’implicar més els homes en la lluita contra la violència envers les dones» així com «contribuir a trencar el silenci masculí pronunciant-se públicament contra aquesta violència». El manifest, que va ser tancat pel batle, reclama també la necessitat «d’un canvi de valors que permeti superar l’androcenmtrisme que nega la presència i les aportacions de les dones a la societat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.