Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Confirmat l’origen solleric del nou ministre francès Cristophe Castaner

Els suposats orígens sollerics del nou ministre de l’Interior de França, Christophe Castaner, que ell mateix no ha confirmat tot i ser coneixedor de la seva ascendència mallorquina, però que molts sospitaven per ser el seu cognom comú a Sóller, ha estat investigat per un altre ciutadà francès descendent d’emigrants de la Vall, Jean Christophe Rotger. Rotger, conegut investigador de la genealogia de les famílies d’emigrants, ha donat a conèixer el seu descobriment a través de les xarxes socials, i en concret en la pàgina de Facebook ‘És descendents d’Emigrants de sa Vall de Sóller’.

Detalls

En una publicació el passat cap de setmana, l’estudiós va informar que «la premsa de Mallorca i de Sóller ha parlat sobre l’origen solleric del nostre nou ministre de l’Interior, Christophe Castaner, però sense donar detalls sobre els seus ascendents, la seva ciutat i el període d’emigració . Llavors, fa broma Rotger, «estic donant una exclusiva mundial».

Segons Jean Christophe Rotger «el besavi del nou ministre va ser Jaume Castañer Ferrer, nascut a Sóller el 12 de gener de 1874, que va emigrar amb els seus germans a Angoulême, ciutat on uns anys després, a la dècada de 1890, es va instal·lar tota la família». Explica que com tants altres sollerics «eren comerciants de vi, fruites i verdures, en dues direccions de l’avinguda Gambetta».

Segons ha documentat Rotger, el besavi Jaume «es va casar en 1897 amb una nativa d’Angulême, Marguerite Berlureau, amb la qual va tenir tres fills». Un d’ells, va ser Jean Bernard Castaner (ja sense la ‘ñ’ al cognom), nascut el 1902, a la mateixa ciutat francesa i que va ser l’avi del que ara és nou ministre de Macron. Rotger també cita els noms dels seus altres familiars mallorquins fins arribar als seus pares. Probablememnt molts d’aquests detalls hagin estat ignorats fins ara pel polític francès.

Alguns mitjans francesos es van fer ressò d’aquest estudi, però curiosament el fan servir per destacar «les profundes arrels franceses» de Christophe Castaner.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.