Setmanari d'informació local - 138 anys

«L’administració ha oblidat el jaciment d’Almallutx»

L’equip d’arqueòlegs que va redescobrir i reinterpertar el jaciment islàmic d’Almallutx, el poblat musulmà més ben conservat de balears i un dels més importants d’Espanya, està decebut.

Jaume Deyà, un dels directors de l’equip científic assegura que «tot i al gran importància d’Almallutx i el fet d’estar situat en mig del patrimoni Mundial de la Unesco, les administracions de Balears s’han oblidat de nosaltres i de les promeses que en feren, sobretot per part del Consell de Mallorca, que es va comprometre a finançar durant aquesta legislatura, tant la investigació com la feina de camp. Però no ha arribat res».

Per Deyá «per les condicions especials d’aquest jaciment, situat dins un pantà, no podem recórrer als ajuts ordinaris d’arqueologia ja que la feina de camp sols es pot fer els mesos d’octubre i novembre quan les aigües estan més baixes per l’ús que se’n fa durant l’estiu».

Per aquest motiu el finançament «promès» era de capital importància «per evitar l’espoli, rescatar material i empènyer els treballs d’investigació».

L’arqueòleg assegura que «tot i el ressò internacional del jaciment ni el Patronat de la Serra de Tramuntana, ni els polítics del Consell que van visitar el poblat a l’inici de la legislatura han aportat partides econòmiques per a les excavacions arqueològiques i la posterior investigació d’aquest enclavament.

Assegura que l’equip «ha demanat tres vegades la inversió de l’u per cent cultural però hem vist com s’atorgava a altres projectes i el nostre quedava defora, malgrat la importància que el Consell diu que dóna al patrimoni de la Serra.

Recorda que mallorca té en plena Serra « un jaciment musulmà amb cementeri, mesquita i entramat urbà intactes» però fins ara no sembla haver despertat interès tot i ser clau per conèixer aquest període de la història de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.