Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller sols podrà oferir lloguers turístics durant 60 dies a l’any

La zonificació del lloguer de vacances proposada pel Consell de Mallorca, que preveu la seva aprovació inicial la setmana que ve, limitarà a 60 dies a l’any el lloguer turístic a plurifamiliars i unifamiliars que siguin habitatge principal en un total de 36 nuclis urbans de litoral i d’interior classificats com «saturats».

Entre aquests nuclis saturats s’hi troben tots els de Sóller a excepció del Port, o sigui el nucli principal de la ciutat i també de forma específica els de l’Horta i Biniaraix. Al Port, considerat nucli litoral no saturat, el lloguer turístic estarà permès 365 dies a l’any.

Més rellevat encara és que al sòl rústic protegit, que suposa la major part del terme municipal de Sóller, estarà prohibit «qualsevol tipus de lloguer turístic». El Consell considera sòl rústic protegit, el format per les Àrees naturals d’especial interès d’alt nivell de protecció (ANNP), les Àrees naturals d’especial interès (ANEI), les Àrees rurals d’interès paisatgístic (ARIP), les Àrees de prevenció de riscos (APR ) i les Àrees de protecció territorial (APT). No queda clar quina serà la consideració per les zones del Pla d’Horts que, en principi s’han de considerar com sòl rústic protegit.

S’ha de dir que aquesta normativa es despelega d’acord amb la nova Llei Turística Balear i per tant es refereix tant sols a les noves autoritzacions de llicències de lloguer turístic. Les que fins el moment funcionaven amb tots els permisos de Turisme no es veurien afectades però sí tota l’oferta alegal i per suposat la il·legal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.