Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pla de Comerç de Mallorca permetrà súpers de 2.500 metres quadrats a Sóller

El Consell de Mallorca ha presentat aquesta setmana el primer Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA) que pretén posar ordre en el sector i que, en paraules de la consellera Mercedes Garrido, «persegueix la protecció del medi ambient» (ja que preveu punts de càrrega de cotxes elèctrics als centres urbans) «i, sobretot, la protecció dels consumidors».

El Pla proposa dividir Mallorca en cinc zones de diferents nivells. Al nivell que inclou Sóller es permetran grans superfícies defins a 2.500 metres quadrats, segons l’avenç que ha fet el Consell tot i que els Ajuntament seran els que hauran d’adaptar els seus Plans Generals a la normativa i per tant, suposadamemnt, podrien ser més restrictius.

Cinc nivells

Pel que fa als diferents nivells contemplats, el primer el formen algunes zones de Palma i Marratxí, i no té restriccions exceptuant els polígons, en els quals només es permeten els usos industrials.

El següent nivell està dividit en dos subnivells. En el primer, hi ha la zona urbana d’Inca, on es permeten els equipaments comercials de fins a 30.000 m2 (el màxim permès). Per una altra banda, hi ha Manacor, en què també es permeten grans equipaments comercials, però de fins a 20.000 m2. Amb aquesta zonificació, es potencien els dos nuclis com a zones noves d’interès comercial per llevar pressió a la capital.

El tercer nivell engloba les zones de la platja de Palma, d’Alcúdia i el port, Santa Ponça i Palmanova. S’hi permeten equipaments comercials de fins a 5.000 m2. En el quart nivell, es poden construir equipaments de fins 2.500 m2 i comprèn les zones de Pollença i Sóller, amb els ports respectius, Felanitx, Campos, Andratx, sa Pobla, Can Picafort, Muro i Artà.

Finalment, la resta de nuclis poblacionals formen part del cinquè nivell, en què el màxim permès per a equipaments comercials és de fins a 700 m2. No obstant això, en els tres nivells darrers no hi ha limitacions per als usos comercials especials, és a dir, els que per la nauralesa del producte que venen necessiten un espai d’exposició ampli (cotxes, construcció, jardineria, etc.). Aquest Pla s’aprovarà, inicialment, en el pròxim Ple ordinari del Consell de Mallorca dia 14 de desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.