Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern exigeix ara a Fornalutx que 'demostri' la legalitat del Bou

El batle, Toni Aguió, creu que enguany no hi haurà Bou a menys que s'aprovi aviat la nova Llei.

Tot i que la nova Llei de Protecció Animal del Govern ‘salva’ el correbou de Fornalutx, la festa d’aquest any té moltes possibilitats de no poder celebrar-se. Així ho ha admès el batle del municipi de la Serra, Antoni Aguiló (PP), després de rebre un requeriment de la Conselleria de Medi Ambient que insta a l’Ajuntament a «presentar en un termini màxim de 30 dies» la documentació que certifiqui que el Correbou té la antiguitat que exigeix la legislació encara avui vigent (la llei balear de 1992).

En concret, Agricultura demana a l’Ajuntament de Fornalutx que demostri que compleix el requisit que el correbou s’ha celebrat de forma ininterrompuda durant els 100 anys anteriors a l’entrada en vigor de la llei, és a dir entre 1892 i 1991.

Aguiló va admetre assegurar dimecres en una roda de premsa convocada a l’efecte que «serà impossible demostrar-ho» i va donar per fet que «aquest any no hi haurà correbou si el Parlament no aprova abans la nova norma».

Denúncies reiterades

A la carta remesa a l’Ajuntament pel director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard, s’indica que «durant els últims anys aquesta Conselleria ha rebut nombroses denúncies sobre la il·legalitat del Correbou, centrades principalment en les tortures que pateix l’animal i per incomplir el requisit de la seva celebració continuada ». En la missiva, el Govern recorda al consistori que si no es certifica l’antiguitat «no és aplicable l’excepció prevista per la llei vigent i, per tant, serà una activitat prohibida».

L’alcalde, per la seva banda, va assegurar dimecres que «a menys que s’acceleri la tramitació i s’aprovi, donam per fet que l’Ajuntament no podrà organitzar ni autoritzar la festa aquest any».

L’única possibilitat perquè se celebri el tradicional ‘Bou’ és que es compleixin les previsions que té el Govern d’aprovar la nova Llei de Protecció Animal el mes de juliol. Si es donés el cas, es podria realitzar ja que les festes són la primera setmana de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.