Setmanari d'informació local - 138 anys

Solemne investidura de LLucia Bibiloni i Catalina Arbona com Valentes Dones

Un any més, l’acte d’investidura de les Valentes Dones i el Pregó de Festes es va convertir en l’acte més protocol·lari i solemne de les Festes de la Fira i el Firó . Com és sabut en aquesta ocasió l’honor del càrrec ha recaigut en Catalina Arbona i Llucia Bibiloni que, il·lusionades, van assegurar que l’ostentarien fidels al compromís que suposa amb els valors i l’esperit del Firó i, per tant, amb la història i la imatge del municipi.

D’altra banda, el pregó va ser pronunciat en aquesta ocasió per l’atleta de muntanya solleric, Tòfol Castanyer Bernat, guardonat en nombroses ocasions per la seva èxits esportius a nivell nacional i internacional.

Les Valentes Dones del 2017 van prendre el relleu a les seves predecessores Naomi Arbona i Xisca Morey en un acte que va omplir l’església de Sant Bartomeu. Naoli i Xisca, emocionades, es van acomiadar dels sollerics amb paraules d’agraïment per a tots aquells que els han ajudat.

Abans d’iniciar-se la investidura, autoritats, personatges històrics i convidats es van concentrar davant l’Ajuntament per les salutacions de rigor i posar per als mitjans davant d’una gran expectació. La barra de Can Tamany, portada enguany per Lluís Cortés, va presidir la comitiva en la qual també van participar els personatges infantils, amb un especial protagonisme per a la Valentes Dones infantils Mireia Oliver i Xisca Castanyer.

En la seva salutació dirigida als presents i «a tot el poble», Llucia i Catalina asseguraren sentir-se «afortunades de poder representar a les germanes Casasnovas i, no només això, sinó de representar a totes aquelles persones que són valentes, lluitadores del dia a dia, que no es rendeixen i que compleixen els seus somnis». Catalina i Llucia manifestaren també sentir-se «orgulloses de les nostres arrels, de ser solleriques i de poder representar la senzillesa i valentia de dues dones que varen fer història, un somni i un desig fet avui realitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.