Setmanari d'informació local - 138 anys

Un estudi del Govern diu que a Sóller hi ha sòl vacant per a 684 nous habitatges

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, va presentar dilluns els resultats de l’estudi sobre la capacitat de població i habitatges en el sòl urbà i urbanitzable vacant i que indiquen que hi ha capacitat per assumir una població de 364.505 persones, un 33% més de la població actual de les Illes Balears (1,1 milions d’habitants).

Crida l’atenció que aquest estudi, en els detalls que dóna per a cada municipi, xifri en 684 nous habitatges els que es podrien construir a Sóller en el sòl vacant existent en aquest municipi. Aquesta xifra suposa que a aquests habitatges podrien viure 1.725 persones (l’estudi ho calcula a raó de 2,52 habitants per habitatge).

L’estudi, que ha detallat el director general d’Ordenació Territorial, Luis Corral, ha estat elaborat pel Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA).

Això no obstant aquest càlculs no han tengut en compte que degut al planejament urbanístic vigent al municipi en bona part d’aquests solars no es pot construir actualment res, per la qual cosa es tracta sols d’un creixement teòric ja que inclou solars actualment paralitzats com diverses unitats d’execució, o l’urbanitzable de Muleta II, actualment desclassificat.

Així i tot el Govern ha posat de manifest que «aquestes dades de disponibilitat del sòl vacant posades en relació amb el ritme de creixement poblacional ens permeten concloure que a mitjà termini hi ha sòl suficient per respondre a les necessitats de la població de les Illes Balears sense haver de recórrer al sòl rústic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.