Setmanari d'informació local - 138 anys

Dues sol·licituds per convertir en un hotel el far de Muleta

L'autoritat portuària rep 19 propostes turístiques, entre d'elles les de Sóller. Les instal·lacions no es podran ampliar

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha rebut 19 propostes turístiques per convertir 10 fars en hotels, cafeteries, restaurants i un museu per part d’inversors balears, espanyols i estrangers, segons han indicat aquesta setmana  fonts de l’Autoritat Portuària de Balears (APB).

Entre aquests projectes hi ha el far del Cap Gros o de Muleta en el qual existeixen a hores d’ara dues sol·licituts per convertir-lo en establiment hoteler.

«Després d’un any de donar-se a conèixer el projecte del Ministeri de Foment ‘Fars d’Espanya’, s’han aconseguit perfilar en aquest temps tot un seguit de projectes viables, per aquest motiu en aquests moments hi ha sobre de la taula 19 propostes serioses, que proposen convertir 10 fars en hotels, així com en cafeteries, restaurants i en un museu, que impulsa el Consell de Formentera a sa Mola », van puntualitzar des de l’APB.

Els projectes que l’APB remetrà a Ports de l’Estat  hauran de ser estudiats de forma detallada, sobre tots aquells que advoquen per reconvertir-los en hotels.  «Ports de l’Estat ha de remetre els informes preceptius perquè el Consell de Ministres aprovi els que compleixin tots els requisits.  I això és així perquè l’article 72 de la Llei de Ports de l’Estat i la Marina Mercant veta l’ús hoteler en zones de titularitat portuària, com així succeeix amb els fars».

Les iniciatives privades seran les encarregades d’emprendre i assumir el cost de les obres de reforma dels immobles, sense dur a terme cap tipus d’ampliació en les esmentades infraestructures.


A això, segons Ports de l’Estat, caldrà sumar les taxes per la concessió dels fars pel que fa a la seva ocupació, així com per la posada en marxa d’una activitat comercial, la qual tindrà caràcter anual pel que fa al seu lloguer.
Foment encara no té estipulat el termini de concessió, ja que està estudiant entre els 35 i 50 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.