Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecotxe aconsegueix el finançament cooperatiu per a un vehicle elèctric compartit a Esporles

Ecotxe, la cooperativa de carsharing elèctric de Mallorca, ha aconseguit i superat amb escreix els 20.000 euros necessaris per a oferir un vehicle elèctric compartit a Esporles.

En un mes, Ecotxe ha rebut 24.000 euros en forma de capital social voluntari de la cooperativa i compra anticipada d’hores d’ús. Es tracta d’una quantitat que supera les previsions de 20.000 euros i que s'ha assolit més ràpidament de l'esperat. Això suposa una mostra de confiança al projecte de mobilitat compartida i en mans de la ciutadania.

En les properes setmanes, Ecotxe espera comptar amb el nou vehicle que s'afegirà a la creixent flota de la cooperativa de carsharing elèctric de Mallorca. Igualment, s'està a l’espera de rebre un altre vehicle per a posar-lo a disposició del lloguer per hores a l’aparcament de Santa Pagesa, a Palma. El seu finançament es va assolir la primavera passada gràcies a més de 25 socis de la cooperativa. La crisi sanitària va obligar a ajornar els plans de la compra.

Amb la compra de l’Ecotxe d’Esporles, la cooperativa comptarà amb quatre vehicles compartits finançats íntegrament amb aportacions al capital social voluntari de 70.000 euros per part de més de 60 persones sòcies. El primer vehicle, a més, va ser adquirit a través d’una campanya de micromecenatge en la qual hi varen participar més de 130 persones i entitats.

Ecotxe és una cooperativa de carsharing elèctric amb més de 180 persones associades. El carsharing consisteix en el lloguer de vehicles per hores entre els membres de la cooperativa, amb totes les despeses incloses. Els vehicles són elèctrics, estan disponibles cada dia les 24 hores i les reserves es fan a través d’una aplicació mòbil amb la qual s'obre i es tanca el vehicle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.