Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reserves hídriques de les Balears se situen en el 67% el mes de juliol

42031

Les reserves hídriques de Balears s'han situat en el 67% el mes de juliol, cinc punts per davall del mes anterior, malgrat que la situació és millor que l'any passat, quan se situaven en el 51%.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest dissabte, les reserves hídriques de Balears s'han situat en el 67% el mes de juliol, cinc punts per sota del mes anterior, tot i que la situació és millor que l'any passat, quan se situaven en el 51%.

En concret, ha detallat, hi ha hagut un descens de set punts a Eivissa, on les reserves baixen fins al 44%, de sis punts a Menorca i Mallorca, que se situen en el 58% i 68%, respectivament i un augment de 10 punts a Formentera, que se situa en el 61%.

Sobre aquest tema, Medi Ambient ha apuntat que les variacions de l'índex de sequera són significatives, atès que són superiors al 5% en les Unitats de Demanda (UD) d'Artà, Tramuntana Sud, Tramuntana Nord i Eivissa, trobant-se aquestes dues darreres en situació de prealerta, mentre la resta segueixen en normalitat.

Per tant, ha assegurat, l'escenari del juliol passat no varia respecte del mes anterior perquè totes les unitats de demanda estan emmarcades en un escenari de normalitat.

Així mateix, ha recordat, per a registrar-se un canvi d'escenari, han de passar tres mesos, per la qual cosa, les UD de Tramuntana Nord i Eivissa podrien entrar en prealerta a finals de setembre si la situació segueix com fins ara.

Juliol sec i càlid

D'altra banda, la Conselleria ha destacat que el mes de juliol va ser sec i càlid, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ja que, de mitjana, no es varen acumular ni tres litres per metre quadrat (l/m²), la qual cosa va suposar un 45% de la precipitació habitual. En totes les illes el juliol ha estat sec, a Mallorca, amb un 44% de precipitacions; a Menorca, 80% i a la Pitiüses del 35%.

Amb tot, ha atribuït a les escasses precipitacions de juny i juliol, al drenatge natural d'aqüífers, al costat de les extraccions antròpiques aquest descens en les reserves. Si bé, ha matisat, és normal en aquesta època de l'any en el clima Mediterrani. Per això, ha conclòs, els aqüífers segueixen en una bona situació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.