Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Joventuts Socialistes de les Balears demanen la retirada de tots els honors a Juan Carlos I

Les Joventuts Socialistes de les Balears han demanat aquest divendres la retirada de tots els honors a Juan Carlos I després de la seva decisió de traslladar-se fora de l'Estat espanyol.

En una nota de premsa, els socialistes han reclamat també a l'emèrit i a la Casa Reial «la màxima col·laboració» amb la justícia. «Ens entristeix que la resposta davant les acusacions abocades hagi estat la fugida del país», han assenyalat.

En aquesta línia, han assegurat entendre que, tot i l'absència de qualsevol obligació legal de mantenir la seva residència a l'Estat, hi ha «una obligació moral» de respondre a la situació amb un exercici de «transparència absoluta, més encara venint d'una figura que exigeix ​​exemplaritat».

«Per a nosaltres la igualtat davant la llei és un principi democràtic fonamental que no hauria de trencar-se amb independència dell llinatge que es tengui», han dit les Joventuts Socialistes, alhora que han recordat que «la inviolabilitat com a protecció jurídica anacrònica només ens porta a la irresponsabilitat estructural».

A més de la retirada de tots els honors a Juan Carlos I, els socialistes han sol·licitat el canvi de nomenclatura dels carrers i places de les Balears que li reten homenatge, entre elles la plaça Joan Carles I, que «hauria de denominar-se plaça de les Tortugues com la coneix popularment la ciutadania de Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.