Setmanari d'informació local - 138 anys

Arruix Borbons convoca una concentració «antimonàrquica i republicana» per al 14 d'agost

42019

Les entitats i persones que formen part de la plataforma Arruix Borbons han volgut manifestar aquest divendres el seu rebuig per la presència, a les Balears, del rei Borbó i de la seva família.

«La institució monàrquica, a més d'antidemocràtica i anacrònica, és un instrument funcional als interessos del gran capital i del seu sistema especulatiu, basat en parasitar els bens i serveis públics i naturals, i els recursos i els drets de la classe treballadora i la majoria social. Un règim de govern, la monarquia borbònica, només triat pel dictador Franco, i que representa la perllongació del seu llegat del atado y bien atado», han explicat.

A més, han volgut remarcar que «al llarg del darrers tres segles, la saga borbònica no només ha estat al servei de les elits corruptes, sinó que la mateixa família Borbó ha esdevingut un niu de corrupció i de saqueig dels bens del poble. El darrer cas del rei emèrit Joan Carlos, fugint de l'acció de la justícia per l'allau d'accions judicials per delictes econòmics, només és un cas més dels sis o set Borbons a la fugida i pels mateixos motius, en el darrer segle i mig».

La plataforma Arruix Borbons diu que té ben clar que «no es tracta només de treure'ns
de sobre un règim il·legítim, antidemocràtic i autoritari. Es tracta, sobretot, de defensar la forma de govern i d'organització social basada en els valors republicans, és a dir, en la solidaritat entre les persones i els pobles, i la igualtat en drets, deures i dignitat. Les llibertats personals i col·lectives s'han de garantir sobre la base dels drets humans i el dret a decidir sobre tot els que ens afecta, amb el just repartiment de la riquesa i dels bens, i des del respecte a la vida i els recursos naturals».

Finalment, Arruix Borbons anuncien que han acordat convocar una concentració «antimonàrquica i republicana», per al divendres 14 d'agost, a les 20 h, davant el Palau de l'Almudaina, de Palma. En cas que comuniquin la iniciativa a la Delegació del Govern espanyol i se'ls prohibeixi, convocaran una roda de prema el mateix dia a la mateixa hora a la plaça de Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.