Setmanari d'informació local - 138 anys

Neixen nou tortugues marines en les darreres 24 hores a Menorca

Nou tortugues marines de la primera posta feta a Menorca han nascut en l'últimes 24 hores, vuit en el Centre de Recuperació de Fauna de Menorca, a Ciutadella, i una altra més en el centre de Mallorca gestionat pel Consorci de la Recuperació de Fauna de les Balears (Cofib).

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha informat aquest divendres que, encara que l'estat dels exemplars és delicat, s'està molt atent a la seva evolució.

Cal recordar que es tracta de l'eclosió dels primers ous de la posta d'una tortuga marina a la platja de Punta Prima, a Sant Lluís, el passat 19 de juny. Dels 132 ous que va pondre la tortuga, uns 90 es varen dipositar a la platja de sa Mesquida, mentre que 19 es varen emportar al Centre de Recuperació de Fauna de Menorca i 17 es van traslladar al centre del Cofib a Mallorca.

Les tortugues han nascut després de 48 dies d'incubació i, per tant, han complert amb els terminis habituals, que se situen entre els 45 i els 55 dies des de la posta. La resta d'ous podrien anar fent eclosió durant els pròxims dies.

Pel que fa als ous dipositats a la platja, des de la Conselleria han matisat que s'estima que encara trigaran uns dies a fer eclosió ja que les condicions de les incubadores, amb unes temperatures més constants, propicien que els ous puguin fer eclosió abans.

El Govern indica que, abans de sortir a la superfície de l'arena, les tortugues s'alimenten primerament de la seva vitel, per la qual cosa poden estar entre unes hores i uns dies a aparèixer. Per seguretat, l'espai habilitat per a aquesta fase tindrà restringit l'accés i només podrà accedir l'equip que duu a terme les tasques de control i el seguiment dels ous.

El protocol habilitat pel personal tècnic estableix que, una vegada comencin a néixer les tortugues de les incubadores, el niu de la platja ha d'estar vigilat les 24 hores. Fins al moment, el voluntariat s'havia dividit en dos torns per a cobrir les hores - des de la sortida del sol fins a mitjanit - en què el lloc quedava sense vigilància.

Gràcies a prop de 50 voluntaris del GOB Menorca, de l'Observatori Socioambiental de Menorca (Obsam), de l'associació Per la mar viva i de Menorca Preservation Found, el niu estarà custodiat des d'aquest divendres dia i nit per a evitar molèsties als ous i avisar quan comencin a néixer les tortugues de la platja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.