Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca denuncia el «xantatge» del Govern espanyol a les entitats locals amb la gestió dels romanents

Més per Menorca considera que les decisions sobre política econòmica que pren el Govern del PSOE i Unidas Podemos van en «la direcció d'un intolerable procés de recentralització, amb el buidament progressiu de l'estat de les autonomies i la vulneració sistemàtica de la sobirania dels municipis».

«Si la setmana passada Pedro Sánchez frustrava les expectatives d'una gestió descentralitzada dels fons europeus per a la reconstrucció, excusant-se en l'eufemisme de la co-governança per reservar-se tot el poder, aquesta setmana l'executiu espanyol s'ha superat amb un decret llei que, amb una maniobra que representa un autèntic xantatge, permetrà a l'Estat disposar dels romanents pressupostaris de les entitats locals», han apuntat des de la formació.

Per als ecosobiranistes, el reial decret llei 27/2020, del 4 d'agost, deriva d'un acord del Govern espanyol amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que Més per Menorca considera «inacceptable, ja que va ser aprovat per la junta de govern de la FEMP sense informar ni permetre la participació de tots els seus membres». Més per Menorca acusa el president de la FEMP Abel Caballero, d'haver signat aquest acord «obeint consignes de partit, en lloc d'haver defensat la legítima sobirania de les entitats locals a les quals representa».

Més per Menorca considera que la decisió del Govern de Sánchez «perjudica directament els ciutadans, que en una situació de greu crisi econòmica com la que ens afecta necessiten que les administracions locals, que són les que més i millor coneixen les necessitats de l'entorn més pròxim».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.